Offertescan & onderhandeling

Met een offertescan kunnen wij één of meerdere offertes beoordelen en eventueel met elkaar vergelijken op basis van de te verrichten taken, kwaliteit en kosten. U bespreekt de voorwaarden waaraan een offerte voor uw specifieke doel moet voldoen en wij zullen u een deskundig advies uitbrengen. Onze consultant zal u bijstaan in het beoordelen van de offerte en bij het selecteren van de beste organisatie waarbij u de offerte kunt laten verwerken.

Waarom een offertescan?

U kunt bepalen of de offertemaker begrijpt wat u van hem verwacht. U kunt verschillende offertes met elkaar vergelijken om zo te bepalen welke optie voor u het best geschikt is op kwaliteit en prijs. U kunt de offertescan ook gebruiken als second opinion.

Wat is een onderhandeling?

Dit is een bespreking tussen twee of meerdere partijen waarbij wensen en eisen kenbaar worden gemaakt en waarbij het uit te voeren project wordt besproken. De uitkomst wordt meegenomen in de offerte/opdrachtomschrijving. De opdrachtgever wilt weten of de maker van de offerte een specifieke dienst kan leveren en voor welke kosten hij dit kan uitvoeren. De maker van de offerte moet vermelden wat hij zal leveren aan de opdrachtgever. Beide partijen moeten weten wat er van hen en de ander verwacht wordt.

Waarom onderhandelen?

Het onderhandelen over een offerte moet voor beide partijen goed verlopen. Duidelijkheid, grenzen en terugkoppeling is erg belangrijk tijdens het onderhandelen van offertes waar er sprake is van een gelijke afhankelijkheid in het tot stand komen van een offerte/opdracht. Met elkaar in gesprek gaan over tegenstrijdige belangen zorgt ervoor dat beide partijen aan het woord kunnen komen en hun vragen/opmerkingen kenbaar maken.

Meer weten?

Wilt u weten hoe wij het succes van uw bedrijf kunnen vergroten? Wij vertellen u graag meer over een offertescan of onderhandelen. Neem gerust contact met ons op!

Bel ons op telefoonnummer of e-mail naar email .

2017-06-09 12:08:31

nl-NL