Bricks & clicks

Bricks & clicks, een e-commerce term, is een bedrijfsstrategie waarbij gekozen is voor een combinatie van de stenen vestiging en het internet. De bricks verwijzen naar de fysieke winkel, de clicks naar de online omgeving. De voordelen van traditionele en eigentijdse verkoopmethodes worden hiermee samengebracht.

Voordelen bricks & clicks

Bricks & clicks-bedrijven geven hun klanten de gelegenheid om een product of dienst zowel in de fysieke winkel als in een online shop te bestellen. Het online bestelde artikel kan zowel thuis worden bezorgd als in de winkel worden opgehaald. Een in de winkel gekocht product (al dan niet ter plekke voorradig) kan worden thuisbezorgd. Daarnaast kunnen klanten in de fysieke winkel online productinformatie opzoeken of een reservering doen. Gemak voor de consument staat hierbij voorop. De ondernemer vergroot met een digitaal verkoopkanaal zijn geografisch bereik. De online ondernemer kan met een fysieke winkel zijn klantenservice vergroten.

Meer weten over bricks & clicks?

Wilt u meer weten over een goede balans tussen de fysieke infrastructuur en de digitale kanalen? En de toegevoegde waarde die dit kan hebben voor u als ondernemer? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over bricks & clicks.

Bel ons op telefoonnummer of e-mail naar email.

2016-06-08 11:53:42

nl-NL