Architectuur

Architectuur refereert aan de opbouw van systemen die volgens een bepaalde discipline zijn opgezet. Het gaat hierbij om structurele keuzes die geïmplementeerd zijn en onderlinge relaties verklaren en uiting geven aan de voorwaarden waaraan een systeem moet voldoen.

Het belang van architectuur

Architectuur is een manier om inzicht te krijgen en structuur aan te brengen in de informatievoorziening en ict binnen een organisatie. Zo kan er beter worden gestuurd en beheerd. De kosten worden beheerst en de continuïteit wordt gewaarborgd.

Architectuur kan zowel betrekking hebben op alle ict-voorzieningen tezamen als op een enkele applicatie. Bij software is het belangrijk dat de code inzichtelijk en makkelijk opneembaar is. Een eventuele aanpassing of uitbreiding is bij een goede architectuur eenvoudig te realiseren, ook door andere programmeurs.

Meer informatie over architectuur

Wilt u meer informatie over architectuur? En hoe het kan worden toegepast om het succes van uw bedrijf te vergroten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en informatief gesprek.

Bel ons op telefoonnummer of e-mail naar email.

2016-06-13 13:24:59

nl-NL