Koppelingen & API's

Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken). Vaak vormen API's de scheiding tussen verschillende lagen van abstractie, zodat applicaties op een hoog niveau van abstractie kunnen werken en het minder abstracte werk uitbesteden aan andere programma's. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld een tekenprogramma niet te weten hoe het de printer moet aansturen, maar roept het daarvoor een gespecialiseerd stuk software aan in een bibliotheek, via een afdruk-API. (Wikipedia)

API's, voor snelle en flexibele koppelingen

Een API is dus een set aan definities waarmee softwareprogramma's onderling kunnen communiceren. Met API's kunnen snel en flexibel koppelingen worden gerealiseerd tussen (data)systemen en functionaliteiten. API's werken op de achtergrond en zijn niet voor gebruikers van softwarepakketten of bezoekers van websites zichtbaar. Software developers hoeven bepaalde functies niet zelf vanaf de basis op te bouwen maar kunnen functionaliteiten aanroepen. Vooral webshops maken gebruik van API's.

Meer weten over API's en koppelingen

Wilt u weten hoe API's en koppelingen het succes van uw bedrijf kunnen vergroten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en informatief gesprek.

Bel ons op telefoonnummer of e-mail naar email.

2016-06-13 13:21:00

nl-NL