iBeacons

Een beacon is een bluetooth transmitter die, in combinatie met een app, berichten kan uitzenden en acties kan starten. Met beacons (iBeacon of Eddystone) kunt u via een app berichten sturen naar smartphones en tablets die zich in de omgeving van de beacon bevinden. Hierbij kunt u denken aan het sturen van aanbiedingen op het moment dat een klant langs een bepaald product loopt.

Waarom beacons

Het gebruik van beacons heeft vele voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van locatiemarketing, analyse en instore-navigatie. Ook uw bezoekers, die tenslotte een app moeten downloaden en toestemming moeten geven voor het gebruik van hun (locatie)gegevens, profiteren van de mogelijkheden die beacons bieden.

Toepassingen met beacon-technologie

Er zijn vele toepassingen mogelijk in vele sectoren. Denk aan de retailsector, winkelcentra, musea, bij evenementen, in de hospitality branche en op het gebied van domotica. Bij alle toepassingen dient de privacy van de gebruiker uiteraard te worden gewaarborgd. Verder is het belangrijk dat alles klopt: de juiste actie op de juiste plek, geen spam, etc.

Meer weten?

Wilt u meer weten over iBeacons? En hoe beacons kunnen worden ingezet om het succes van uw bedrijf te vergroten? Neemt u dan gerust contact met ons op! Bel 0181 413112 of mail info@ffwd.nl.

2017-06-09 12:08:28

nl-NL