Open source

Open source refereert aan code/programmeertaal die geschreven/aangepast kan worden door iedereen, omdat deze gratis verkrijgbaar is. Er zijn geen kosten aan het verbruik gelinkt. Er hoeft dus geen licentie gekocht te worden, die bij ‘closed source’ wel aangeschaft moet worden. Open source stelt gebruikers in staat om samen over de hele wereld te werken aan modificaties en uitbreidingen te schrijven, die anderen weer gebruiken voor hun applicaties. Het samenwerkingsniveau is hoog. Programmeurs kunnen de code openen, inzien en aanpassen zolang zij dit willen. Zij mogen hier echter geen kosten voor berekenen. Dit is een vereiste van ‘open source’. Er mag geen verdienmodel aan gekoppeld worden.

Waarom wij open source gebruiken 

De betrouwbaarheid en de grootte van de community heeft grote invloed gehad opdat de keuze op open source software gevallen is. De kwaliteit wordt gewaarborgd door de vele programmeurs die samen de software in tiptop conditie houden. Door de omvang van de community ligt de kwaliteit hoger dan bij software die door een enkeling is geschreven. Hierdoor is support makkelijker en sneller verkrijgbaar. De kwaliteit van de software gaat hierdoor omhoog. Je kan zelf aanpassingen op de code maken zodat je wens uit kan komen. Het is aanpasbaar naar de wens van de klant.

De flexibiliteit die wij ervaren bij open source geeft ons in de mogelijkheid speciaal aangepaste applicaties te ontwerpen voor uw wensen. Het geeft een vorm van vrijheid. Het platform is erg betrouwbaar doordat de community snel inspringt als er een fout opgemerkt wordt in de software. De community zorgt ervoor dat het platform correct werkt.

Meer weten over open source?

Wilt u meer weten over open source oplossingen en hoe deze kunnen worden ingezet om het succes van uw bedrijf te vergroten? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Bel ons op telefoonnummer of e-mail naar email .

2017-06-09 12:08:31

nl-NL